Voor Belgische en Nederlandse vakantiegangers is dit een zeer populair vakantiegebied. De meest voorkomende manier van vakantie vieren in de Ardennen is een weekendje naar deze streek op vakantie gaan. Met de auto of de trein er naar toe en overnachten in een hotel op een camping of een vakantiewoning huren in de Ardennen.  In deze blog van www.zoekvakantiehuisje.nl vind je veel tips en informatie over jouw aankomende reis naar de Ardennen!

Wat is er te doen?

Veel is er zeker te doen in de Ardennen zo kunt u veel sportieve activiteiten uitvoeren zoals wandelen fietsen kano├źn abseilen of gewoon genieten van de omgeving en zijn natuur. Populair is een weekend naar de Ardennen met een vriendengroep of familie. Heerlijk in de avond een hapje en een drankje of de BBQ gebruiken. Een vakantiehuis of een chalet is dan wel zo handig dat kunt u van te voren online regelen zodat bij aankomst u direct kunt beginnen met genieten van de Ardennen.

De leukste dorpen bezoeken in de Ardennen.

De omgeving van Stavelot/Coo in de Ardennen is een zeer toeristisch gebied waar veel te doen is bij de watervallen van Coo. Bezoek de terrasjes en winkeltjes in dit gebied waar u heerlijk kunt genieten. Een Quad huren een kano een mountainbike het hoort allemaal tot de mogelijkheden. Ook zeker leuk is de railbike een soort fiets die over de trein rails gaat door de Belgische Ardennen. In Malmedy vind u een aantal supermarkten en meer winkels voor uw boodschappen maar ook veel mooie plekjes zijn te ontdekken in deze stad. Durbuy is een klein dorpje waar het leuk is om even rond te wandelen en wat te drinken en te eten.

Vakantiehuisje huren in de Ardennen.

Er zijn veel aanbieders van vakantiehuisjes en chalets in de Belgische Ardennen. Van een klein eenvoudig chaletje tot een superdeluxe villa voor ieder een vakantieverblijf op maat. De particuliere vakantiewoningen in de Ardennen zijn meestal aangesloten bij een organisatie zodat een extern bureau uw reservering regelt en u de garantie van de boeking heeft. Bekende organisaties waar u dergelijke huisjes kunt huren en verhuren zijn onder andere Airbnb, Booking.com, natuurhuisje.nl en Belvilla. Met behulp van filters zoals prijs, aantal slaapkamers, faciliteiten zoals een zwembad, sauna of jacuzzi vindt u razendsnel een huisje dat past bij uw wensen en reisperiode.

Enkele betrouwbare aanbieders in de Ardennen zijn Naardeardennen.be luxe vakantiehuizen met sauna zwembad en meer luxe. Of een eenvoudig chaletje huren op Ardennenchalets.net Bij beiden aanbieders in de Ardennen kunt u online boeken of per telefoon.