Het reserveren van een parkeerplaats op de luchthaven kan behoorlijk duur en verwarrend zijn. De beste manier om inzicht te krijgen in de parkeerplaatsen op de luchthaven, is door de website van de luchthaven te bezoeken en de informatie over de parkeerplaatsen te bestuderen.

Als je iemand op de luchthaven wilt afzetten of wilt ophalen, kun je daarvoor terecht in de drop off-zones. Sommige luchthavens beschikken echter niet over deze faciliteiten. Op dergelijke luchthavens wordt er een beperkte wachttijd opgelegd. In de drop-off zones mogen voertuigen slechts voor een kortere duur, gewoonlijk 15, 30 of 60 minuten, worden geparkeerd. De parkeerkosten in deze gebieden zijn, in vergelijking met andere zones van de luchthaven, over het algemeen erg hoog.

Parkeerplaatsen in de zone kort parkeren zijn, in vergelijking met de drop off-zones, goedkoper. Wil je jouw auto langer dan één uur tot maximaal zes uur parkeren, dan kun je gebruikmaken van de voorziening kort parkeren. Kort parkeren zones hebben vaak parkeerterreinen met meerdere verdiepingen om aan een groot aantal voertuigen plaats te kunnen bieden.

Als je van plan bent om voor een langere periode, d.w.z. langer dan zes uur, te blijven, heb je toegang tot de gebieden voor lang parkeren. Sommige luchthavens hebben méér dan één gebied voor lang parkeren, wat het voor passagiers des te handiger maakt. Je kunt hier jouw auto voor meerdere dagen parkeren, maar als je jouw auto hier veel langer wilt parkeren, bijvoorbeeld voor 15 dagen, dan is het aan te raden om geld te besparen door vooraf een parkeerplaats te reserveren.

In de volledige parkeerzones zijn er speciale parkeerplaatsen voor gehandicapte bestuurders. Sommige luchthavens bieden ook gratis parkeerplaatsen voor gehandicapte chauffeurs. Op elke luchthaven vind je ook speciale parkeerzones voor motorfietsen.

De parkeerplaatsen buiten de luchthaven of valet parking buiten kunnen veel goedkoper blijken te zijn dan jouw auto op de luchthaven te parkeren. Met uitzondering van de parkeerzone buiten de luchthaven, bevinden alle parkeerzones van de luchthaven zich zeer dicht bij de terminal, zodat de passagiers gemakkelijk naar de gewenste bestemming kunnen pendelen.

Je kunt ook op de meeste parkeerterreinen van faciliteiten zoals een regelmatige surveillance en CCTV-camera’s profiteren. Het betalen van parkeergelden kan eenvoudig via de betaalautomaten bij de parkeerzones worden gedaan. Je kunt de toeslag soms ook bij verschillende balies in de terminal van de luchthaven betalen.

Als je een reis gaat maken en je vliegt van op Eindhoven International Airport, zou je gebruik moeten maken van de minst dure valetparking in openlucht rond Eindhoven Airport door eazzypark.nl te gebruiken.